Skip to main content

Flotte plakater til børneværelset

Plakater til hjemmet er en enkel og flot måde at skabe sammenhæng og personligt udtryk på. Det gælder selvfølgelig også i børneværelset, hvor en sej eller farverig plakat sætter prikken over i’et og skaber atmosfære og grobund for leg og læring.

Der er et utal af muligheder for personlig indretning, ikke mindst fordi du selv i mange tilfælde kan vælge størrelse og farve på dine plakater til børneværelset.

Hvad skal man gå efter, når man vælger plakater?

Før du går i gang med at shoppe flotte plakater til børneværelset, kan det svare sig at overveje, hvad du synes, plakaterne skal bidrage med. Det kan f.eks. være:

Eksempel nr. 1

Tema og interesser:

Har dit barn nogle særlige interesser eller hobbies? Dette vil typisk allerede vise sig i den øvrige indretning, som f.eks. kan bære præg af en glæde ved (tøj)dyr, superhelte eller gaming.

Eksempel nr. 2

Leg og læring:

Ønsker du, at dit barn på en tryg og hyggelig facon bliver introduceret til f.eks. tal og bogstaver, kan sjove og farverige plakater med talrækker og/eller alfabetet være et rigtigt fint sted at starte.

Eksempel nr. 3

Her bor jeg:

En personlig plakat med navn og måske fødselsdato er med til at personliggøre børneværelset og er en hyggelig måde at slå fast, hvem værelset tilhører.

Overvej størrelse, antal og stil

Når du har en overordnet idé om, hvad plakaterne til børneværelset skal kunne, kan du overveje, hvilket udtryk der vil passe godt ind – og ikke mindst passe til dit barns humør, personlighed og alder. Det giver sig selv, at et meget pussenusset udtryk nok ikke vil falde i god jord hos din gamer-tween.

Derudover er der det rent praktiske at tage hensyn til, som f.eks. hvor meget vægplads, du har at rutte med. Hvis børneværelset er indrettet med flere reoler og andet, som optager vægplads, kan det være, at du skal gå efter flere små plakater, som nemt kan passes ind mellem vinduer, skriveborde og skabe, og som kan supplere hinanden tematisk eller udtryksmæssigt.

Omvendt kan det være superflot med en eller to store plakater enten over for eller ved siden af hinanden, som eventuelt kontrasterer eller komplementerer hinanden – hvis pladsen er til det.

Plakater til børn på navneleg.dk

Skriv en kommentar