Skip to main content

Billedvæg til børneværelset

En billedvæg er en superflot og dekorativ løsning, når der skal skrues op for stemning og atmosfære i hjemmet. På børneværelset kan en billedvæg tilmed være med til at skabe inspiration til læring, give ekstra brændstof til fantasien og motivere til aktiviteter og leg – og så den også bare drønflot at se på.

En billedvæg kan have mange udtryk, og du behøver ikke lade dig begrænse af bestemte farver eller motiver – det vigtigste er, at billedvæggen vækker glæde hos børneværelsets beboer, men du må selvfølgelig også gerne selv være tilfreds med resultat.

3 måder at sammensætte en billedvæg

Er dit barn en lille æstetiker, eller skal der bare være knald på så mange forskellige ting som muligt? Her er 3 forslag til flotte billedvægge til børneværelset:

Billedvæg nr. 1

Flot og enkelt:

Lad det visuelle udtryk have et gennemgående tema. Det kan f.eks. være, at du holder farverne inden for den samme tone. Det kan også være det samme motiv i forskellige farver og/eller størrelser. Her giver enkeltheden et roligt og neddæmpet udtryk.

Billedvæg nr. 2

Fest og Farver:

Bland en håndfuld plakater i forskellige størrelser med smæk på farverne. Det kan f.eks. være en flot verdenskort-plakat, en plakat med junglemotiv, en ABC-plakat med dyr og en farverig fødselstavle. Det ville nok være for meget inde i stuen, men på børneværelset må der godt være lidt sjov og ballade.

Billedvæg nr. 3

Særlige interesser:

Har dit barn en glødende interesse for dinosaurer, landbrugsmaskiner eller himmelrummet? Er tal og talrækker lige sagen? Eller er plakater med citater det helt store hit? Så er det bare om at finde det antal plakater, du skal bruge, inden for det ønskede tema, og du har en inspirerende og personlig billedvæg.

Få styr på det praktiske

For at der rigtigt kan være tale om en billedvæg, skal du op på 3 plakater eller derover, og det optager selvfølgelig lidt plads. Derfor kan det klart anbefales, at du måler grundigt op, før du går i gang med din billedvæg til børneværelset.

Et smart trick er at afprøve billedvæggen på gulvet. Dvs. at du skal måle op, hvor meget plads du har til rådighed, og så lægger du nogle rammer eller ”prøveplakater” (kan evt. bare være pap eller papir i forskellig størrelse) i den opstilling, du godt kunne tænke dig på væggen. På den måde kan du let se, om der er plads til det hele, eller om noget skal justeres.

Plakater til børn på navneleg.dk

Skriv en kommentar